Както съобщава тайванското онлайн издание DigiTimes, позовавайки се на източници от

...
Както съобщава тайванското онлайн издание DigiTimes, позовавайки се на източници от
Коментари Харесай

Intel увеличава производството на QLC флаш-паметите

Както оповестява тайванското онлайн издание DigiTimes, базирайки се на източници от промишлеността, Intel ще стартира всеобщо произвеждане на нови твърдотелни дискове. В тях ще се употребява флаш-памет с четири бита за клетка (QLC). Очевидно, става въпрос за линията Intel SSD 660p, обявена още през януари тази година. Новите устройства последователно ще се появяват по магазините в границите на идващите няколко месеца.
Водещите производители на флаш-памет към този момент не за първа година работят над NAND чипове с четири бита за клетка. Освен дисковете Intel SSD 660p, напредъка си в създаването на дискове с QLC NAND споделиха Micron, Toshiba и Marvell. Този тип памет разрешава създаване на компактност за предпазване на информацията и понижаване на разноските за произвеждане.



Разчетните запаси на чиповете QLC NAND (100-150 цикъла) може да бъдат по-ниски от тези на TLC NAND (1000 цикъла и повече). Разработчиците обаче посредством всевъзможни технологии дават обещание да усилят този параметър няколко пъти. Също по този начин не би трябвало да забравяме, че главното преимущество на устройствата с QLC NAND памет е цената. По предварителни данни, цената на тези SSD с потенциал 512 GВ ще бъде 100 щатски $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР